Značaj malih lokalnih proizvođača zdrave hrane u gastro ponudi hotela „Pepa“

Ukusna Autentičnost

Većini turista koji posete neku planinsku turističku destinaciju, poput Divčibara, je pored zabave i odmora cilj da se upoznaju sa kulturom, tradicijom, običajima, istorijskim i kulturnim znamenitostima kraja u kojem borave.
Upravo ovo znaju vlasnici hotela „Pepa“, čija porodica, sada već duže od 60 godina se bavi ugostiteljstvom, pa iz tih razloga, već decenijama, u hotelskoj gastrnomskoj ponudi akcenat stavljen na nacionanu i lokalnu kuhinju.
S obzirom da se Divčibare nalaze na granici užičkog i valjevskog kraja i da se tu sudaraju 2 autentične kuhinje, dominaciju u hotelskoj gastro ponudi imaju jela karakteristična za ove krajeve.
Upravo, ta lokalna ponuda jela jeste i najbolji način da se gosti upoznaju sa gastro folklorom ovog kraja kao delom narodnog foklora i tradicije ovog dela Zapadne Srbije.

Značaj malih lokalnih proizvođača zdrave hrane u gastro ponudi hotela "Pepa"
Značaj malih lokalnih proizvođača zdrave hrane u gastro ponudi hotela "Pepa"

Da bi hrana koja se služi u hotelskom restoranu ostala autentična ( spremljena po tradicionalnoj recepturi ) važno je za njenu pripremu nabaviti upravo takve namirnice. A danas je to jedino moguće ostvariti saradnjom sa malim loklanim porodičnim proizvođača iz sela sa područija Maljena, Povlena, Ravne gore…
Jedinstven sajam lokalnih proizvođača hrane ( malih prodičnih poljoprivrednih firmi ), tkz. Zeleni prsten Maljena, održan je 05.11.2024.godine u turističkom domaćinstvu „Gostoljublje“ u selu Mionica kod Kosjerića.
Predstavnici hotela su posetili i podržali ovaj jedinstveni događaj shvatajući značaj malih porodičnih biznisa u ekonomskom razvoju lokalne zajednice i koliko su ovi proizvođači hrane bitan elemenat u građenju i prezentovanju gastrnomske ponude hotela „Pepa“!!!
Ovom prilikom smo podržali naše dugogodišnje dobavljače i ostvarili kontakte sa nekim mladim preduzimljivim ljudima koji su ostali na svojim ognjištima, razvijajući sopstvene biznise, dajući ogroman doprinos razvoju svog kraja i čineći divčibarsku turističku ponudu bogatijom i originalnijom!!!

Značaj malih lokalnih proizvođača zdrave hrane u gastro ponudi hotela "Pepa"
Značaj malih lokalnih proizvođača zdrave hrane u gastro ponudi hotela "Pepa"

Branka Ilić
dipl ecc. za turizam i ugostiteljstvo
Menadžer hotela „Pepa“

Podeli ovu priču!